Weer

Terwijl het bij ons de hele week droog herfstweer blijft, zoeken lagedrukgebieden hun uitweg in het Middellandse Zeegebied. Ook morgen kan het in Noord-Italië en Zuid-Frankrijk nog hard regenen. Het zal de opruimwerkzaamheden na de overstromingen niet bevorderen. Op de weerkaart draait het voor ons om een hogedrukgebied boven Scandinavië. Met een oostelijke stroming wordt voorlopig nog vrij zachte lucht aangevoerd. Daarin komen gebieden met bewolking mee, maar is er ook ruimte voor flink wat zon. Vandaag was het de beurt aan laaghangende bewolking, vannacht klaart het op en morgen schijnt de zon geruime tijd.

Met een matige oostenwind wordt het 12 tot lokaal 15 graden. In de nacht naar woensdag valt de wind bijna weg. Op veel plaatsen ontstaat mist bij minimumtemperaturen die dalen tot nabij de 5 graden.

Woensdag begint nevelig met mogelijk ook tamelijk hardnekkige mist. Overdag komt de zon geleidelijk op steeds meer plaatsen te voorschijn. De temperatuur loopt op naar 11 tot 14 graden. Donderdag belooft op veel plaatsen een mooie herfstdag te worden met veel zon. Ook vrijdag en in het weekend is het overwegend zonnig met iets lagere temperaturen.