Van Persie opnieuw belangrijk voor Arsenal

Met een doelpunt en twee assists had de aanvoerder van de ‘Gunners’ een groot aandeel in de 3-0 zege op West Bromwich Albion.

Robin van Persie heeft zaterdag andermaal zijn waarde bewezen voor Arsenal, de nummer zeven in de Premier League. Van Persie opende in de wedstrijd tegen West Bromwich Albion na 22 minuten zelf de score en gaf de assist bij de treffers van Thomas Vermaelen en Mikel Arteta. Met elf doelpunten uit evenveel duels blijft Van Persie de topscorerslijst in Engeland aanvoeren.

Koploper Manchester City behaalde op bezoek bij Queens Park Rangers een moeizame overwinning. De ploeg van trainer Roberto Mancini won met 3-2. Nigel de Jong ontbrak bij City, dat nu 31 punten heeft. Stadgenoot Manchester United, dat tweede staat op vijf punten achterstand van City, versloeg Sunderland op Old Trafford met 1-0. Wes Brown hielp zijn voormalige werkgever United aan de zege door een eigen doelpunt op slag van rust. Onbedoeld zette Brown daarmee het jubileum van zijn vroegere coach Alex Ferguson, die gisteren exact 25 jaar in dienst was van United, luister bij.

Newcastle United staat verrassend op de derde plaats in de Premier League. De ploeg van de Nederlandse doelman Tim Krul won met 2-1 van Everton. John Heitinga, die net als Royston Drenthe in de basis stond bij Everton, maakte na 12 minuten een eigen doelpunt. Ryan Taylor vergrootte de marge voor de ‘Magpies’, waarna Jack Rodwell namens Everton iets terugdeed.

Chelsea won door een treffer van Frank Lampard met 1-0 bij Blackburn Rovers. Het Fulham van trainer Martin Jol verloor op eigen veld met 3-1 van Tottenham Hotspur. Rafael van der Vaart slaagde er voor het eerst in vijf wedstrijden niet in te scoren voor de Spurs.

Swansea City hield een punt over aan het duel met Liverpool. Invaller Dirk Kuyt slaagde er niet in zijn landgenoot Michel Vorm te passeren: 0-0. Kemy Agustien bleef op de bank bij Swansea. (NRC)