Tsjechië winnaar Fed Cup

Voor de eerste keer in de geschiedenis wonnen de Tsjechische tennissters het landentoernooi.

Tsjechië heeft gisteren in Moskou de Fed Cup gewonnen ten ten koste van Rusland. In het beslissende dubbelspel versloegen Lucie Hradecka en Kveta Peschke de Russische speelsters Maria Kirilenko en Elena Vesnina met 6-4 en 6-2. De eindstand kwam daarmee op 3-2 in het voordeel van Tsjechië, dat nooit eerder het landentoernooi won.

Eerder op de dag had Petra Kvitova – vorige week ook al winnares van de WTA Championships (het officieuze WK tennis) – Tsjechië op een 2-1 voorsprong gezet. Anastasia Pavlyuchenkova bracht Rusland dankzij een overwinning op Lucie Safarova (6-2 en 6-4) weer op gelijke hoogte. Maar in de beslissende partij in het dubbelspel trokken de Tsjechische tennissters aan het langste eind.

Tsjechië, dat in het verleden als Tsjecho-Slowakije wel vijf keer de Fed Cup won, volgt Italië op dat de afgelopen twee jaar de sterkste was.

Roger Federer won gisteren voor de vijfde keer het ATP-toernooi in Basel. De Zwitser was in eigen land met 6-1 en 6-3 te sterk voor de Japanner Kei Nishikori, die in de halve finales Novak Djokovic had verslagen.

Federer was in de finale een maatje te groot voor Nishikori. In de eerste set verzilverde Federer drie van zijn zes breakpunten en trok de set eenvoudig naar zich toe: 6-1. In het tweede bedrijf speelde de Japanner beter, maar hij was niet opgewassen tegen de klasse van Federer. (Novum)