Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Voetbal

Russische soldaten marcheren over het Rode Plein, net als zeventig jaar geleden

Op 7 november 1941, precies zeventig jaar geleden, marcheerden soldaten van het Russische leger over het Rode Plein om daarna naar het front te vertrekken en te vechten tegen het oprukkende Duitse leger. Vandaag eerde het leger deze soldaten door de mars na te bootsen compleet met de uniformen van toen, wapens, tanks en publiek.

Aanhangers van de communistische partij waren ook van de partij op het Rode Plein vandaag.
Denis Sinyakov / Reuters
Alexander Zemlianichenko Jr / AP
Leden van Russische geschiedenisclubjes zijn gekleed in kledij ten tijde van de Tweede Wereldoorlog om samen met het Russische leger de soldaten die in 1941 naar het front vertrokken te eren.
Alexander Zemlianichenko Jr / AP
Russische tanks uit de Tweede Wereldoorlog rijden over het Rode Plein.
Sergey Ponomare / AP
Ongeveer zesduizend Russische soldaten liepen vandaag mee op het Rode Plein om het zeventigjarige jubileum te vieren van de mars op 7 november 1941. Toen marcheerden soldaten op dezelfde plek alvorens te vertrekken naar het front bij Moskou om daar de strijd aan te gaan met het Duitse leger.
Sergey Ponomarev / AP
Russische soldaten in hun historische uniformen krijgen de laatste instructies voor de parade op het Rode Plein begint.
Denis Sinyakov / Reuters
Een cadet van de militaire academie ondersteunt een veteraan van de Tweede Wereldoorlog naar zijn plek op de tribune op het Rode Plein.
Alexander Nemenov / AFP
Een soldaat gekleed in een uniform dat stamt uit de Tweede Wereldoorlog aan de telefoon, voor de start van de militaire parade.
Alexander Nemenov / AFP
Een beroemde Sovjet T-34 tank staat geparkeerd op het Rode Plein.
Alexander Nemenov / AFP
Russische soldaten in uniformen uit de Tweede Wereldoorlog maken zich op de vroege maandagmorgen gereed om over het Rode plein te marcheren.
Alexander Zemlianichenko Jr. / AP
Russische soldaten in camouflagekleding met op de achtergrond de Basiliuskathedraal.
Alexander Zemlianichenko Jr. / AP