Rushdie dicht over Kardashian

Amerika is in rep en roer over Kim Kardashians scheiding. Salman Rushdie schreef er een limerick over.

Wie zou er een mooie limerick kunnen schrijven over Britt Dekker? Welke topauteur zou zich daarvoor willen lenen? Als Salman Rushdie haar zou kennen, zou hij er zijn hand waarschijnlijk niet voor omdraaien. Want op Twitter heeft hij een gedicht geschreven over Kim Kardashian, wereldberoemd in Amerika van haar reality-televisieshow. Ze was laatst getrouwd met basketballer Kris Humphries, en is nu, na nét twee maanden, ook weer gescheiden. Ophef om niks, maar een student twitterde aan Rushdie: ‘Hey Salman, hou eens op over kunst en literatuur, heb je de roddels over Kardashian niet gehoord?’ Rushdie reageerde met deze – onvertaalbare – limerick:

The marriage of poor Kim Kardashian

Was krushed like a kar in a krashian

Her Kris kried, not fair!

Why kan’t I keep my share?

But Kardashian fell klean outa fashian.

Meer tweets van Rushdie lezen? Volg @SalmanRushdie.