Landverschuiving Colombia eist zeker 29 levens, tientallen vermist

Reddingswerkers in Manizales tussen de ravage op zoek naar overlevenden. Foto AFP / J.J.Bonilla

In het Colombiaanse Manizales wordt na een landverschuiving gezocht naar tientallen vermisten. Zeker 29 lichamen zijn al geborgen sinds zaterdag een stuk van een berghelling inzakte door hevige regenval.

Manizales ligt in het noordwesten van Colombia, ongeveer 280 kilometer van Bogota. Volgens het Rode Kruis worden tussen de twintig en veertig mensen vermist. President Juan Manuel Santos heeft de nabestaanden van de reeds geïdentificeerde doden zijn condoleances gestuurd.

Reddingswerkers gebruiken onder meer graafmachines in hun zoektocht naar overlevenden. De modderstroom heeft met zijn enorme krachten een enorme ravage en schade aangericht. Volgens AP gelooft het Rode Kruis er nog in dat het overlevenden onder de enorme ravage zal vinden.

http://youtu.be/3ChKDi0rQHU

    • Jules Seegers