Lady Gaga grote winnaar awardshow MTV Europe

Lady Gaga trad - hoe kon het ook anders - op in een noemenswaardige outfit tijdens de EMA awards. Foto AFP / Leon Neal

Lady Gaga heeft gisteravond vier MTV Europe Music Awards (EMA’s) in de wacht gesleept. De Amerikaanse zangeres was daarmee de grote winnaar van de avond.

Gaga won in de categorieën beste zangeres, beste nummer (Born This Way) en beste video, eveneens voor Born This Way. Ze kreeg ook een EMA voor meeste fans, een nieuwe categorie voor de artiest met de trouwste fanschare.

Eerste live-uitvoering Born This Way tijdens Grammy Awards 2011:

Justin Bieber ging naar huis met twee EMA’s. Hij was de beste zanger en beste popartiest. Bieber bedankte zijn fans voor hun trouw ondanks “een hoop onzin op het internet”, een verwijzing naar de geruchten dat hij tijdens een avontuurtje met een vrouw een kind bij haar heeft verwekt.

Andere noemenswaardige winnaars waren zanger Bruno Mars en rockband 30 Seconds to Mars met ieder twee EMA’s. Rapper Eminem was de beste hiphopact en Katy Perry beste liveact.

De uitreiking van de EMA’s vond plaats in de Odyssey Arena in het Noord-Ierse Belfast. De vriendin van Justin Bieber, zangeres en actrice Selena Gomez, presenteerde de show.

    • Jules Seegers