Kortkolom media

Leden KRO akkoord met fusie met NCRV

Rotterdam. De ledenraad van de KRO is zaterdag akkoord gegaan met het plan voor een fusie met de NCRV. Dat heeft een woordvoerder van de KRO meegedeeld. Vorige week presenteerde de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) een plan voor drie fusies: KRO/NCRV, VARA/BNN en TROS/AVRO. Als de achterbannen van alle omroepen akkoord gaan, gaat het plan voor 15 november naar minister Van Bijsterveldt (Media, CDA). Komende zaterdag wordt het plan voorgelegd aan de verenigingsraad van de NCRV. Vrijdag liet de baas van Omroep MAX, Jan Slagter, al via Twitter weten dat ook de ledenraad en de raad van toezicht van Omroep MAX hebben ingestemd met het plan. Omroep MAX blijft zelfstandig, evenals VPRO en EO. (Broadcast Magazine)

Hans Andersson nu echt voorzitter VARA

Hilversum. De verenigingsraad van de VARA heeft Hans Andersson (1946) zaterdag benoemd tot voorzitter van het bestuur van de VARA. Sinds eind april dit jaar was Andersson al interim-voorzitter, na het voortijdig vertrek van advocaat Cees Korvinus. Hij is nu benoemd voor onbepaalde tijd in een parttime dienstverband. Zijn voornaamste taak is het begeleiden van de aanstaande fusie van VARA en BNN. Zelfstandig organisatieadviseur Andersson deed veel advieswerk voor ministeries en publieke organisaties. Hij heeft veel bestuursfuncties bij culturele instellingen, onder meer bij het Stedelijk Museum Amsterdam. (NRC)

Radiozenders willen Koninginnedagfeesten

Hilversum. Radio 538 en SLAM!FM voeren actie tegen het besluit van de Amsterdamse burgemeester Van der Laan om de zenders geen vergunning meer te verlenen voor Koninginnedagfeesten in het centrum van Amsterdam. Radio 538 en SLAM!FM willen petities van boze luisteraars op 17 november aanbieden aan het stadsbestuur. Van der Laan vindt de overlast van de massaal bezochte feesten te groot voor het Museum- en Rembrandtplein. (NRC)