‘Griekse minister van Financiën blijft aan’

De Griekse minister van Financiën Evangelos Venizelos, vandaag in Brussel op bezoek bij het hoofdkwartier van de EU. Foto AP / Virginia Mayo

De Griekse minister van Financiën Evangelos Venizelos en zijn team zullen naar verwachting plaatsnemen in de nieuwe overgangsregering van Griekenland. De oppositie eist wat dat betreft geen veranderingen.

Dat meldt een bron binnen de grootste oppositiepartij Nieuwe Democratie, aldus persbureau Reuters. Volgens de bron blijft Venizelos als minister aan vanwege het belang van de continuïteit.

Overleg over samenstelling nieuwe regering

In Athene wordt vandaag overlegd over de samenstelling van de nieuwe regering. Gisteren werd er al een akkoord gesloten, nadat premier George Papandreou besloot plaats te maken voor een nieuwe premier.

De nieuwe overgangsregering, die vijftien weken aanblijft, heeft als taak een financieel reddingsplan aangenomen te krijgen en een bankroet te voorkomen. Op 19 februari worden vervolgens verkiezingen gehouden. Voormalig vicepresident van de Europese Centrale Bank Lucas Papademos wordt getipt als mogelijke nieuwe premier.

    • Lex Boon