En dit gebeurde nog in het weekend

In de Rotterdamse diergaarde Blijdorp is een komodovaraan uitgebroed. Blijdorp had in 2009 de Nederlandse primeur met de geboorte van drie komodovaranen. De dierentuin is de enige in Nederland waar de reptielen te zien zijn. Blijdorp houdt komodovaranen sinds 1992. De dieren komen oorspronkelijk uit Indonesië, onder meer van het eiland Komodo. Volwassen exemplaren kunnen drie meter lang worden en tachtig kilo zwaar. Blijdorp coördineert het Europese fokprogramma. (Novum)

Premier Mark Rutte heeft zaterdagochtend een bezoek gebracht aan De Ridderhof in Alphen aan den Rijn. In het winkelcentrum schoot Tristan van der V. in april zes mensen dood, waarna hij zelfmoord pleegde. Volgens een woordvoerder van de premier ging het om een informeel bezoek. Rutte werd begeleid door burgemeester Bas Eenhoorn. Hij deed boodschappen en sprak met verschillende winkeliers en slachtoffers. (Novum)