Buitenspeldoelpunt nekt Feyenoord in Kuip

De 1-0 nederlaag tegen NEC leidde tot gemor en boegeroep van de Feyenoordfans in de Kuip. FC Twente en PSV wonnen wel.

Nog meer dan Ajax is Feyenoord volledig van slag. Na de nederlagen bij Go Ahead Eagles (2-1 voor de beker) en FC Groningen (6-0 in de competitie) verloor de ploeg van trainer Ronald Koeman zaterdag in de eigen Kuip met 1-0 van NEC.

Extra pijnlijk voor Feyenoord was dat de derde nederlaag op rij door een onterecht toegekend doelpunt tot stand kwam. Uit een vrije trap van Ryan Koolwijk scoorde NEC’er Nick van der Velden na zeven minuten met een kopbal, terwijl hij duidelijk in buitenspelpositie stond.

Feyenoord had nog tijd genoeg om de achterstand ongedaan te maken, maar net als vóór de vroege tegentreffer van NEC grossierden de aanvallers van de thuisploeg in het missen van kansen. Morrende fans riepen voor de wedstrijd nog ‘Wij willen bloed, zweet en tranen’, maar kwamen bedrogen uit. Vrijwel elke bal die breed werd gelegd of werd teruggespeeld op doelman Mulder leidde tot gefluit en boegeroep in de Kuip.

PSV won gisteren voor eigen publiek met 4-1 van Heracles, dat voor rust een 1-0 voorsprong nam maar daarna kansloos was. Na de gelijkmaker van Ola Toivonen maakte invaller Jeremain Lens een hattrick.

FC Twente profiteerde net als AZ en PSV van het puntenverlies van Ajax en Feyenoord. De bekerwinnaar won gisteren in Enschede met 4-0 van De Graafschap. Peter Wisgerhof, Luuk de Jong, Ola John en Leroy Fer waren de doelpuntenmakers. Twente blijft met PSV gedeeld tweede, met zes punten achterstand op koploper AZ en vier punten voorsprong op Vitesse, dat met 1-0 verloor bij NAC.

SC Heerenveen behaalde de derde competitiezege op rij en steeg naar de zesde plaats. De ploeg van trainer Ron Jans won met 2-1 bij Roda JC. Oussama Assaidi en Filip Djuricic scoorden voor de Friese club. Jugos Vukovic maakte de tegentreffer voor de ploeg uit Kerkrade die aan een een teleurstellend seizoen bezig is.

RKC speelde, na vier nederlagen op rij, met 1-1 gelijk tegen FC Groningen, dat op de ranglijst werd gepasseerd door Heerenveen. (NRC)