Lens loodst PSV langs Heracles

PSV heeft de achterstand op AZ niet verder laten oplopen. In Eindhoven werd Heracles Almelo met 4-1 verslagen. Jeremain Lens, die na rust als invaller in het veld kwam, was met drie doelpunten en een assist de uitblinker. Halverwege stond Heracles door een goal van Antoine van der Linden nog met 1-0 voor.

PSV heeft net als FC Twente een achterstand van zes punten op koploper AZ, dat vandaag met 3-0 won van ADO Den Haag. Op basis van het doelsaldo staat PSV nu derde, Twente staat tweede. Heracles bezet na twaalf wedstrijden de negende plaats.

In de eerste helft wees nog niets op een ruime zege voor de thuisploeg. Van der Linden zette Heracles na een kwartier spelen uit een corner op 0-1. Georginio Wijnaldum liet de kans liggen om de stand gelijk te trekken. De middenvelder miste een penalty die was toegekend na een overtreding van Tim Breukers op Dries Mertens.

Wijnaldum moest aan het begin van de tweede helft plaatsmaken voor Lens en dat bleek een gouden zet van trainer Fred Rutten. De aanvaller, die na enkele mindere optredens niet meer zeker is van een basisplaats, gaf in de 49e minuut de assist voor de gelijkmaker van Ola Toivonen. Niet veel later maakte hij er zelf 2-1 van.

Lens was na een uur spelen nogmaals trefzeker, al zat aan de 3-1 net als aan de 2-1 een buitenspelluchtje. De aanvaller voltooide zijn hattrick in de voorlaatste minuut. Jan Vennegoor of Hesselink maakte tot enthousiasme van het publiek kort voor tijd zijn rentree.

    • Lex Boon