Gewonden bij zware rellen Koerden en Turken in Antwerpen

Bij hevige rellen tussen Koerden en Turken in het centrum van Antwerpen zijn gisteravond zes gewonden gevallen. Zo’n honderdvijftig agenten waren nodig om de rellende menigte van een paar honderd man in toom te houden.

De politie bevestigde vanochtend aan de Gazet van Antwerpen dat het gisteravond rond tien uur tot een confrontatie tussen de Koerden en de Turken kwam in de Van Kerckhovenstraat. Bij de rellen werden auto’s beschadigd en werden winkelruiten en een bushokje vernield. Er zouden zes gewonden zijn gevallen door stokslagen of messteken.

Een groep van ongeveer honderdvijftig agenten probeerde de situatie onder controle te krijgen door beide groepen uit elkaar te drijven. In reactie daarop werden de agenten bekogeld met stenen. Tegen middernacht was het de politie gelukt de Koerden en Turken van elkaar te scheiden. Rond half twee vannacht keerde volgens de politie de rust terug.

De rellen van vannacht vormen het derde incident tussen Koerden en Turken in Antwerpen in een week tijd. Vorige maand kwam het ook in Nederland geregeld tot spanningen tussen Koerden en Turken. De twee migrantengroepen hebben een gespannen verhouding wegens de strijd tussen Turkije en de Koerdische afscheidsbeweging PKK.

    • Pim van den Dool