Zeer zacht

Vandaag en morgen heeft het oosten des lands de beste papieren voor mooi weer. In het westen is er op beide weekeinddagen veel bewolking en daar valt vanochtend zelfs een klein beetje regen of motregen.

Een zwakke storing trekt vandaag westwaarts ons land uit naar de Noordzee. Uit de bewolking valt tot na het middaguur in het westen van het land nog van tijd tot tijd wat lichte regen of motregen. Vanuit het oosten uit klaart het op en wordt het in de zon met een matig oostenbriesje 14 tot 18 graden.

De zwakke storing trekt zondag overdag weer het land op en veroorzaakt wederom in het westen en noordwesten veel bewolking. In de rest van het land begint de zondag ook grijs met lage wolken en mist. Door een aantrekkende noordoostenwind lossen wolken en mist tegen het eind van de ochtend op en breekt de zon in het oosten van het land morgenmiddag prima door. Met 14 à 15 graden in het bewolkte westen en 16 tot 18 graden in de zon landinwaarts blijft het zeer zacht voor deze tijd van het jaar.

Volgende week draait de stroming geleidelijk weer naar het zuiden en gaan de temperaturen, na een korte daling op maandag en dinsdag, weer omhoog. Het ziet er echter wel naar uit dat storingen vanuit het zuiden en westen zorgen voor bewolking en dat er van tijd tot tijd wat regen zal vallen.