werkpak

‘Ik ben fan van de klassieke stijl van Audrey Hepburn’

Amsterdam 2-11-2011 Marguerite Soeteman-Reijnen Foto NRC H'Blad Maurice Boyer

Marguerite Soeteman-Reijnen (1966), lid van raad van bestuur bij adviesbureau Aon

„Aon is een Amerikaans bedrijf. De meeste vrouwen die er werken dragen zakelijke broekpakken à la Hillary Clinton. Ik wil er graag kordaat en zakelijk uitzien, maar óók charmant en vrouwelijk. In de financiële dienstverlening zie je nog te weinig vrouwen op topplekken, daarom vind ik het leuk om me juist vrouwelijk te kleden. Mijn stijl valt op. Ik sta bekend om mijn kleurrijke zomergarderobe: een oranje jurk met een colbertje, dat trekken de meeste collega’s echt niet aan.

„Ik zoek m’n kleren absoluut met toewijding uit, maar tijd om te winkelen heb ik niet. Voor mijn werk ben ik veel op reis, zo’n drie tot vier dagen per week: Australië, Amerika, het Midden-Oosten. Na dit interview vlieg ik naar Parijs. Ik ben vaak maar een paar uur op een plek, dus daar koop ik niets. Het weekend besteed ik aan mijn man en kinderen en sta ik op het hockeyveld. Daarom ga ik heel efficiënt altijd naar dezelfde winkel: Mar-Y-Mar op de Van Hoytemastraat in Den Haag. Ik kom er ongeveer één keer per kwartaal, dan ben ik meteen voorzien. Ze verkopen er merken als Armani, Moschino en Blugirl, mijn kast hangt er vol mee. De kwaliteit is erg goed, ik gooi mijn kleren nooit weg.”

„Ik ben fan van de simpele, klassieke stijl van Audrey Hepburn. Dat zie je terug in deze zwart-witcombinatie. Het vestje is van Moschino, van de lijn Cheap & Chic. Het kostte zo’n 180 euro. Het coltruitje is ook van Moschino. De rok is van Blugirl. Mijn schoenen koop ik altijd bij Nolten, een schoenenzaak die naast Mar-Y-Mar zit. Dit paar is van Tod’s. Zo hoog draag ik ze normaal niet, maar ze lopen als pantoffels.

„Mijn armband is van het merk Isabella Fa. Leuk, want mijn dochter heet Isabelle. Mijn sieraden komen allemaal bij dezelfde juwelier vandaan: Christianne Dings op de Frederik Hendriklaan in Den Haag. Behalve mijn horloge van Cartier, dat heb ik op mijn zeventiende van mijn eerste zelf verdiende geld gekocht toen ik in de zomermaanden serveerster was bij Van der Valk. Ik ben eraan gehecht en draag nooit iets anders.”

    • Nathalie Wouters