Verlengende sneaker

Ondanks de pittige prijs (435 euro) zijn ze niet aan te slepen, deze schoenen van de Franse ontwerpster Isabel Marant: hoge leren vrouwensneakers die dankzij de robuuste uitvoering ook iets hebben van skischoenen, en die een ingebouwde plateauzool van zes centimeter hebben. Bij boetiek Sky in Amsterdam is al een wachtlijst voor de levering van de voorjaarscollectie. De schoenen zijn bijna driekwart jaar op de markt, en dus zijn er inmiddels ook imitaties te vinden. Mos Copenhagen (te koop bij onder meer Seventyfive in Amsterdam) lijkt bijvoorbeeld goed naar Marant te hebben gekeken. De versies van dit Deense merk zijn een stuk grover uitgevoerd, maar ook aanzienlijk goedkoper; prijzen beginnen bij 140 euro. Het Italiaanse Hogan heeft het idee iets minder letterlijk opgepikt. Dat komt komend voorjaar met verlengende sneakers in basketbalmodel. Aan de buitenkant is er niets van te zien, maar ook deze schoenen maken langer: vijf centimeter, om precies te zijn.

    • Milou van Rossum