Zeker 67 doden bij aanslagen op politie en kerken in Nigeria

Bij een serie aanslagen in het noorden van Nigeria zijn tientallen mensen omgekomen en zeker honderd gewonden gevallen. In de stad Damaturu werden bij diverse politiebureaus en kerken explosieven tot ontploffing gebracht.

Ooggetuigen melden persbureau AFP dat in een ziekenhuis al zeker zestig lijken waren geteld. Het zou er volgens een lokale ambtenaar ook vol liggen met gewonden na de aanslagen die gisteravond plaatshadden. AFP spreekt van “honderden” gewonden, het Rode Kruis meldt zeker 67 doden.

Naast explosies zijn vuurgevechten gehoord. Deze zouden hebben plaatsgevonden bij een bank en in een dorpje nabij Damaturu. De daders achter de aanslagen zouden naderhand met veiligheidstroepen in gevecht zijn geraakt. Meer informatie daarover is nog niet beschikbaar.


Grotere kaart weergeven

    • Jules Seegers