Stevig instapmodelletje

None

Clos du Gravillas bracht mij het afgelopen proefseizoen louter hoogtepunten. Ik duik even in de proefnotities, kom daar hun ‘instapmodelletje’ tegen en noteerde bij deze Sous les cailloux des grillons 2009 (circa 11,50 euro): ‘Bijzonder mooie, uitgebalanceerde rouge. Stevig, rijp en soepel rood fruit vooral. Milde specerij. Fijne zuren. Prettig doordrinkbaar. Zeer goed.’

In de hogere prijsregionen (circa 21,50 euro) is daar Lo Vièlh 2007. Ik schreef: ‘Lage opbrengsten wijn, honderd procent grenache van oude stokken. Licht en opgewekt van kleur. Rijp fruit. Voornaam fruit. Intens fruit. Bittertje, maar interessant. Als van verse witlof, zo van het land. Kruiden ook: rozemarijn, tijm. Fluisterend, inwaaiend, als door het openstaande raam van je zomervakantiehuis in Zuid-Frankrijk, waarin witte vitrage wappert, terwijl je net wakker wordt uit een middagslaapje, beetje spuug in de mondhoek, het boek dat je niet kon wegleggen weer binnen handbereik.’

Verkoopadressen via Coenecoop Wine Traders: coenecoop.com. wine@coenecoop.com