NAC verslaat Vitesse, RKC houdt Groningen op gelijkspel

NAC heeft vandaag Vitesse, dat de laatste weken aan een opmars bezig was, in eigen huis verslagen. Het werd 1-0. Heerenveen versloeg Roda en RKC hield Groningen op een gelijkspel.

NAC verslaat Vitesse

De ploeg van trainer John Karelse won vanavond met 1-0. Donny Gorter maakte de enige treffer van de wedstrijd uit een strafschop die vlak voor rust toegekend werd. De Bredase club staat nu tiende met zestien punten, Vitesse blijft vierde met 21 punten.

Vitesse-trainer Van den Brom noemde de strafschop tegenover de NOS “een lachertje”:

http://nos.nl/video/310612-strafschop-een-lachertje.html

Heerenveen wint in Kerkrade

Door doelpunten van Assaidi en Đuričić ging SC Heerenveen in de uitwedstrijd tegen Roda JC met 0-2 de rust in. Via Vuković werd het nog 1-2, maar de drie punten gingen mee naar het noorden van het land. Heerenveen neemt daarmee de zesde plek over van Feyenoord, maar die club speelt vanavond nog.

RKC houdt Groningen op gelijkspel

Promovendus RKC blijft goed presteren: tegen FC Groningen, dat vorige week Feyenoord nog met 6-0 versloeg, bleef het 1-1. Duits maakte na 17 minuten de openingsgoal voor de thuisploeg, Petter Andersson maakte er ruim een kwartier voor tijd 1-1 van. RKC staat nu elfde, Groningen blijft achtste.

Doelpuntenmaker Duits kan leven met het gelijkspel:

http://nos.nl/video/310615-duits-terechte-uitslag.html

Feyenoord neemt het momenteel in de eigen Kuip op tegen NEC.

Gisteravond eindigde de wedstrijd tussen de twee degradatiekandidaten VVV en Excelsior in 0-0.

Morgen volgen de resterende vier wedstrijden van deze twaalfde competitieronde: Utrecht - Ajax, AZ - ADO, FC Twente - De Graafschap en PSV - Heracles.

    • Peter Zantingh