Moderoute door Den Haag

De Dutch Fashion Awards zijn vrijdagavond uitgereikt in Den Haag, en daarom staat die stad nu in het teken van mode. Het twee weken durende publieksevenement Résidence de la Mode bestaat uit exposities, catwalkshows en tijdelijke winkels waar het werk van Nederlandse ontwerpers als Spijkers en Spijkers en Sjaak Hullekes bewonderd én gekocht kan worden.Er is een moderoute uitgestippeld die begint bij de tijdelijke winkel Le Magasin de la Mode en via onder meer de pop-upstore van modeontwerper Michael Barnaart van Bergen en hoedenontwerper Berry Rutjes langs tentoonstellingen voert in bijvoorbeeld de Bijenkorf. Zelfs Albert Heijn doet mee: de etalage van het filiaal op het Spui is gevuld met het werk van de genomineerden van de eerder genoemde modeprijs. Op 11 en 12 november is er een sample sale waar Nederlandse ontwerpen met flinke korting van de hand worden gedaan.

Résidence de la Mode duurt van 4 tot 20 november, het complete programma is te vinden op: residencedelamode.nl

    • Nathalie Wouters