Liberia: uitdager Sirleaf boycot tweede ronde

De belangrijkste kandidaat van de oppositie in Liberia heeft gisteren aangekondigd dat hij de tweede ronde boycot. Daardoor zal zittend president Ellen Johnson Sirleaf zeker worden herkozen, maar is de legitimiteit van het verkiezingsproces wel aangetast.

Winston Tubman zei dat hij en zijn running mate, voetbalster George Weah, niet meedoen omdat ze er niet van overtuigd zijn dat de verkiezingen eerlijk zullen verlopen.

Het is niet de eerste keer dat Tubman dreigt met een boycot. Eerder zei Tubman niet mee te doen omdat het hoofd van de kiescommissie, James Fromayan, op de hand van Sirleaf zou zijn. Fromayan stapte daarom op. „Ik heb besloten af te treden, zodat Tubman geen excuus heeft om niet mee te doen aan de tweede ronde.” Maar gisteren zei de campagnemanager van Tubman dat dit niet genoeg was. (AP, AFP)