Jury niet eens over vonnis in zaak rond dood Michael Jackson

Advocaat J. Michael Flanagan, Dr. Conrad Murray advocaat Ed Chernoff in de rechtszaal. Foto AP / Kevork Djansezian

De jury heeft nog geen vonnis uitgesproken in de rechtszaak rond de dood van Michael Jackson. Conrad Murray, de lijfarts van de King of Pop, wordt ervan verdacht een overdosis van het slaapmiddel propofol te hebben toegediend, wat tot de dood van de zanger heeft geleid. De jury werkt maandag verder aan de zaak.

De zeven mannen en vijf vrouwen slaagden er vannacht niet in het unaniem eens te worden over het vonnis. Zodra er zij het eens zijn, wordt het vonnis uitgesproken.

Jackson overleed in 2009 aan een overdosis propofol. Murray heeft toegegeven dat hij het middel aan de zanger heeft gegeven, om hem af te helpen van zijn slapeloosheid. Murray beweerde aanvankelijk dat Jackson zelf de overdosis heeft ingenomen. Hij trok deze verklaring later in.

De arts staat momenteel terecht in de rechtbank van Los Angeles. Hij wordt verdacht van dood door schuld. Als Murray wordt veroordeeld kan hem een celstraf van maximaal vier jaar worden opgelegd. Ook verliest hij dan zijn bevoegdheid als arts.

    • Jules Seegers