Gedachtelezer en ballenmachine

None

Heb je een idee voor een handig extra onderdeel van een mens? Dat vroeg Dr. Zeepaard de afgelopen weken. Groep 7 van de Sjtadssjool in Sittard heeft er uitgebreid over nagedacht. Net als groep 7 van vrije school De Es in Assen. Zo werd de stapel van post van Dr. Zeepaard nog hoger.

Oef, moeilijk kiezen. Dr. Zeepaard kan hier natuurlijk maar een paar van al die tekeningen laten zien. Vanaf links en dan met de klok mee: Anne (10 jaar), van De Es, zou supergraag iets extra’s hebben zodat ze met dieren kon praten en ‘eindelijk haar poezen kon verstaan’. Lieke, uit dezelfde klas, zou willen dat ze gedachten kon lezen. ‘Dan weet ik wanneer mijn zussen mij pijn gaan doen en kan ik bukken of springen.’ Oei, Dr. Zeepaard hoopt wel dat je dat niet vaak nodig hebt! Jessica uit Sittard tekende een mens met heel veel extra snufjes: een ingebouwde verrekijker, camera, snoepautomaat en voorzieningen om in een auto te veranderen. Het gezicht met de twee monden is weer uit Assen, van Laticha. Ze schreef een lange brief erbij met alle voordelen van zo’n dubbele mond: dat je tegelijk kunt praten en eten bijvoorbeeld. En dat je meer tanden wisselt en dus meer geld krijgt van de tandenfee. Lowie uit Sittard, ten slotte, bedacht een hele sportieve ‘baletenrollervleugelman’ met een ingebouwde ballenmachine die voor allerlei balsporten de juiste bal verzorgt. Mooi!

Dr. Zeepaard was er blij mee, met al die tekeningen. Nu stopt hij met de vraag en gaat hij heel diep nadenken: over een nieuwe vraag. Welke dat wordt? Dat hoor je dus volgende week. Dag!