Galjaard leidt tv RTL

Erland Galjaard wordt verantwoordelijk voor alle televisiezenders van RTL. Als programmadirecteur moet hij een overkoepelende strategie bedenken voor RTL 4, 5, 7 en 8. Hij blijft tevens verantwoordelijk voor de programmering van RTL 4.

Het grootste commerciële televisiebedrijf van Nederland wil de profielen van zijn zenders beter op elkaar laten aansluiten. Tevens moet Galjaard (44) „nieuwe relevante thema’s” introduceren op de verschillende zenders. RTL Nederland maakte verder bekend dat Paul Cormont is benoemd tot zenderdirecteur van RTL 5 en Desiree van Grinsven tot zenderdirecteur van RTL 8. Cormont is voormalig programmacoördinator voor RTL 4 en 7 en producent bij Endemol Nederland. Van Griensven is nu actief als hoofd entertainment RTL Productions.

De benoemingen hebben te maken met het vertrek van Remko van Westerloo, die directeur televisie van SBS 6, Net 5 en Veronica wordt.