Buitenspeldoelpunt bezorgt NEC zege in de Kuip

Feyenoord heeft vanavond in de eigen Kuip verloren van NEC. Nick Van der Velden maakte na zeven minuten de enige goal van de wedstrijd.

Feyenoord, nummer zeven in de Eredivisie, werd vorige week met 6-0 vernederd in de uitwedstrijd bij Groningen. Vanavond lukte het ook in eigen huis niet om punten te pakken. NEC bleef na de vroege openingsgoal redelijk gemakkelijk overeind tegen de slordig spelende Rotterdammers. De goal had echter niet toegekend mogen worden: Van der Velden stond ruim buitenspel toen hij een indraaiende vrije trap binnen kopte.

Zelf dacht de NEC-speler ook dat hij in buitenspelpositie stond:

http://nos.nl/video/310629-van-der-velden-dacht-ook-aan-buitenspel.html

Met de overwinning gaat NEC langs ADO, FC Utrecht en Roda JC op de ranglijst en staat het nu twaalfde. Utrecht en ADO spelen morgen nog en kunnen NEC dan weer bijhalen.

Eerder vanavond

Er werden eerder vanavond drie wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. NAC versloeg Vitesse met 1-0, Heerenveen won met 1-2 bij Roda JC en RKC speelde gelijk tegen FC Groningen. Gisteravond eindigde de wedstrijd tussen de twee degradatiekandidaten VVV en Excelsior in 0-0.

Morgen volgen de resterende vier wedstrijden van deze twaalfde competitieronde: Utrecht – Ajax, AZ – ADO, FC Twente – De Graafschap en PSV – Heracles.

Dit is de nieuwe tussenstand in de Eredivisie.

    • Peter Zantingh