Een raar stukje over de weervrouw Die trouwens ook niet zwanger is...

Onbeschroomd wil ik aan de orde stellen dat Raymond van de Boogaard kennelijk zijn dag niet had toen hij in de rubriek ‘Zap’ schreef over NOS-weervrouw Willemijn Hoebert (De presentator als een bedroevend spektakel, 20 oktober). Immers, hij weet in het algemeen zijn pen te voeren en kan zijn ideeën goed verwoorden. Maar in deze Zap herkende ik Raymond niet. Hij had het over één knoop, over rare vouwen, over een jasje dat strak zat, over zwaarlijvigheid en over zaken waardoor hij bij het kijken naar zijn tv werd afgeleid.

Is er dan helemaal niemand bij de krant die in dit geval tegen Raymond zegt: dat stukje, zullen we het dit keer maar niet plaatsen?

Jan van Mierlo, Amsterdam

Dat stukje verdiende inderdaad niet de schoonheidsprijs, al was het ook niet ongeestig.

Van den Boogaard begon met de zin: ,,Met enige schroom stel ik aan de orde: waarom zien sommige mensen op de Nederlandse televisie er niet uit. Voorbeeld: Willemijn Hoebert, weervrouw van het NOS Journaal.” Volgde een geamuseerde verhandeling over te strakke kleding. Waarbij de auteur zichzelf niet ontzag: ,,Ik kan bij mezelf troebele motieven vermoeden: ik heb zelf bijvoorbeeld aanleg tot zwaarlijvigheid.”

Dat neemt niet weg, dat het inderdaad, zoals Van den Boogaard zelf schreef, ,,aardig noch zinvol” is om mensen zo op hun uiterlijk te beoordelen. Bovendien: hij maakte een fout. Willemijn Hoebert is niet zwanger, zoals hij beweerde. Ze is vorig jaar bevallen van een zoon. Van den Boogaard had de informatie van een website, kennelijk zonder op de datum te letten.