Dramatisch oog zonder vlekken

None

Onhandige vrouwen hebben ook recht op eyeliner. Maar meestal moeten ze er vanaf zien. Het trekken van een precies streepje – dat van dun naar dik uitloopt – boven de oogrand, vraagt nu eenmaal om een vaste hand.

Betekent dat dan dat onhandige vrouwen nooit een geraffineerde, verleidelijke filmnoir-oogopslag kunnen hebben? Nee. Dat kunnen ze best, als ze maar van de vloeibare eyeliner afblijven. Die moet je met een kwastje opbrengen en dat is misschien wat veel gevraagd. Wie met vloeibare verf gaat bibberen en wrijven en prutsen, krijgt al snel een oog dat eruit ziet als het schrift van een linkshandige die met vulpen schrijft.

Maar er bestaan ook eyeliners die op viltstiften lijken, zoals de nieuwe Shocking eyeliner van Yves Saint Laurent. De stift van die eyeliner loopt uit in een heel dun, flexibel puntje waarmee je – als je dat wilt – een heel dun lijntje kunt trekken, maar dik en dramatisch kan natuurlijk ook (net als Marlene Dietrich op de cover van deze Lux).

Deze eyeliner is lekker zwart, is meteen droog, blijft de hele dag goed zitten en kan een traantje hebben. En zelfs in een rijdende trein is hij makkelijk op te brengen.

Yves Saint Laurent, Shocking eyeliner 29,50 euro

    • Monique Snoeijen