Citaten

„Twee jaar geleden, toen Annabel moest worden afgemaakt, heb ik voorspeld dat dit weer zou gebeuren. De minister zei dat hij niks kon doen. Maar nu is het genoeg geweest. Een dierentuin met een gracht is niet meer van deze tijd.”

PVV-Kamerlid Dion Graus over het olifantenongeluk in Dierenpark Emmen, in het Algemeen Dagblad, 1 november.

„Ik ben een optimist. Het zijn alleen geen fijne tijden, in geen enkel Europees land.”

Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr, in de Volkskrant, 1 november.

„Ik vind Gerd Leers een prutser. Dat vond ik vroeger niet.”

Politiek commentator Felix Rottenberg, in De wereld draait door (VARA), 31 november.

„Dat de Kruistochten imperialistisch waren, is een verzinsel van de Turken uit de periode 1880-1900.”

Arabist Hans Jansen, in Moraalridders (EO), 2 november.

„Waar ik trots op ben? Op het feit dat ik me altijd goed voorbereid, dat ik goed kan luisteren. Dat ik ook zelfspot en zelfrelativering heb. Dat hoort bij het vak, vind ik. Je bent God niet. Wij als journalisten nemen iedereen de maat, dat moeten we ook vooral blijven doen, maar we moeten ook wel eens onszelf de maat nemen. Journalisten hebben vrij lange tenen.”

Journalist en presentator Clairy Polak, in Trouw, 4 november.

„Ik vraag me af: de heer Papandreou heeft bijna Griekenland en Europa geruïneerd, de euro, de internationale effectenbeurs, zijn eigen partij, maar waarom nu precies? Zodat hij mij en het Griekse volk kan chanteren? Of om dat wat ik enkele dagen geleden al gezegd heb zeker te stellen: dat ik de reddingsoperatie als onvermijdelijk zie.”

De Griekse oppositieleider Antonis Samaras, BBC, 4 november.