binnenkijken

Thijs Wolzak kijkt wekelijks binnen op een bijzondere plek. Dit keer bij internetondernemer Nalden.

Nalden foto: thijs wolzak

Huis Herenhuis aan de Nieuwe Prinsengracht in Amsterdam. De werkkamer van internetondernemer Nalden (echte naam Ronald Hans, 27 jaar) bevindt zich op de tweede verdieping. Nalden is vooral bekend van zijn weblog nalden.net, waar hij alles verzamelt wat hij mooi, opmerkelijk of gewoon leuk vindt. Zijn „speeltuin” noemt hij het. Inmiddels is hij vooral druk met WeTransfer, een online dienst waarmee grote bestanden verstuurd kunnen worden. Bijna 9 miljoen mensen wereldwijd gebruiken maandelijks de service. In andere kamers in het pand werken zijn elf werknemers en zakenpartner. „Ik vind het een fijne buurt. Voor mijn deur is een elektrische oplaadplek, handig voor mijn Tesla. En er zitten veel andere internetondernemers in de buurt, het is een soort mini Silicon Valley.”

Interieur „Dit is een start-up style kantoortje. Mijn ideale kantoor is clean en simplistisch met Eames-furniture.” Nalden krijgt spullen opgestuurd van bedrijven die het waarderen dat ze op zijn blog kunnen adverteren, zoals het skateboard (ontwerp van illustrator Parra) en sneakers van Nike. „Wat je hier aan sneakers ziet, is nog niks. Ik heb meer dan honderd paar. Niet allemaal gekregen hoor, ik koop ook zelf.”

Bij brand meenemen „Mijn laptop. Alles staat er in m’n flow op, ik heb het ook in een cloud gezet, maar het is zo’n gedoe om de laptop weer opnieuw in te richten.”

Van Ikea „Heel veel, zoals de kast en bureaus.”

Tijdens de fotosessie maakte Nalden een foto van Thijs Wolzak in actie. Zie instagr.am/p/R4Td7