Wie zitten in de jury van de Michael Jackson-zaak?

Caption: (L-R): Defense attorney J. Michael Flanagan, Dr. Conrad Murray and defense attorney Ed Chernoff listen during rebuttal in the prosecution's closing arguments during the final stage of Conrad Murray's defense in his involuntary manslaughter trial in the death of singer Michael Jackson at the Los Angeles Superior Court on November 3, 2011 in Los Angeles, California. Murray, who has pleaded not guilty, faces four years in prison and the loss of his medical licenses if convicted of involuntary manslaughter in Jackson's death. AFP PHOTO / POOL / Kevork Djansezian
Caption: (L-R): Defense attorney J. Michael Flanagan, Dr. Conrad Murray and defense attorney Ed Chernoff listen during rebuttal in the prosecution's closing arguments during the final stage of Conrad Murray's defense in his involuntary manslaughter trial in the death of singer Michael Jackson at the Los Angeles Superior Court on November 3, 2011 in Los Angeles, California. Murray, who has pleaded not guilty, faces four years in prison and the loss of his medical licenses if convicted of involuntary manslaughter in Jackson's death. AFP PHOTO / POOL / Kevork Djansezian De lijfarts van de overleden Michael Jackson, Conrad Murray, geflankeerd door zijn advocaten J. Michael Flanagan (L) en Ed Chernoff (R) tijdens de slotpleidooien in de zaak Jackson. Foto AFP / Kevork Djansezian

Vanavond beslissen naar verwachting twaalf juryleden het lot van Conrad Murray, de lijfarts van wijlen popster Michael Jackson. Is Murray schuldig aan nalatigheid of is hij zelf het slachtoffer geworden van de drugsverslaving van Jackson? Wie zal het zeggen?

Die twaalf juryleden dus.

Maar wie zijn deze mensen? Televisieomroep HLN maakte profielen van de zeven mannen en vrouwen die in een van de meest spraakmakende zaken in de Verenigde Staten hun oordeel zullen vellen. Minstens twee van hen noemen zich fans van ‘King of Pop’ Jackson.

Lees hier de profielen van de twaalf mensen waarop de ogen van de VS zich de komende uren zullen richten.

    • Hans Klis