Weer

Het weer toont morgen en zondag twee gezichten. De meeste bewolking komt in de ochtend voor en in het westen, in de middag breekt met name in het binnenland de zon af en toe door. Bepalend daarvoor is de combinatie van een hogedrukgebied bij de Azoren met een uitloper over de Britse eilanden en een lagedrukgebied boven het Middellandse Zeegebied. Bij ons draait de wind naar noordoost, maar voert nog geen koudere lucht aan. De temperatuur blijft, met waarden tussen 13 graden in het noorden en 17 in het zuiden, hoog voor de tijd van het jaar.

Morgen begint de dag bewolkt en vooral in het westen nog met enige tijd lichte regen of motregen. In het oosten is het meteen al droog en vooral daar kan in de middag de zon doorkomen. Of dat in het westen nog lukt, is de vraag. De oostenwind is zwak tot matig en de temperaturen lopen op tot 17 graden.

In de nacht naar zondag ontstaan tijdens opklaringen mist en laaghangende bewolking. Met 6 graden op de koudste plaatsen is het wat minder zacht dan in voorgaande nachten.

Zondag breekt na het optrekken van het ochtendgrijs wederom de zon af en toe door, maar het kan in het westen bewolkt blijven. Het wordt dan 13 tot 16 graden.