Wall Street sluit ook met verlies in afwachting Griekenland

Wall Street sloot vanavond met lichte verliezen in afwachting van de vertrouwensstemming over premier George Papandreou in het Griekse parlement die rond middernacht zal plaatsvinden.

Ook de teleurstellende G20 top zorgde voor onrust op de Amerikaanse beurzen. De twintig leiders van de grootste industrielanden ter wereld spraken af om het budget van het Internationaal Monetair Fonds te verhogen, maar het is onduidelijk hoe dat moet gaan gebeuren. De Dow Jones verloor vanavond 59,48 punten (-0,49 procent) en de Nasdaq daalde 12,37 punten (-0,46 procent).

Ook de Europese beurzen eindigden eerder vanavond in mineur vanwege de onzekere ontwikkelingen in Griekenland en de G20. De verliezen lagen tussen de 0,33 procent (Londen) en de 2,72 procent (Frankfurt). De AEX eindigde de dag 0,83 procent in de min. Ook de euro verminderde ten opzichte van de dollar van waarde en bleef hangen op 1,3747 dollar.

In Griekenland wordt met spanning de vertrouwensstemming in het parlement afgewacht. De Griekse oppositiepartijen eisen het aftreden van Papandreou, hoewel hij zelf oproept tot het vormen van een regering van nationale eenheid. Of Papandreou de vertrouwensstemming overleeft is de vraag, aangezien veel parlementariërs van regeringspartij PASOK openlijk twijfelen aan Papandreou.

    • Hans Klis