Van smartlap naar hoeren n**ken: hoe Corry Konings bij New Kids kwam

‘Hoeren neuken nooit meer werken’ maakt Corry Konings weer helemaal hip. Met personage Ronnie uit de tweede New Kids-film beheerst ze sinds de release gisteren de discussie op het web. Hoe kwam het zo?

Het eerste contact tussen Flip van der Kuil en Steffen Haars, regisseurs en schrijvers achter New Kids, en Konings werd gelegd in aanloop naar het uitkomen van New Kids Turbo in december vorig jaar. De zangeres wilde “heel graag” naar de première. “Ze was al fan vanaf het begin, toen de serie nog slechts op internet te zien was. Dat vonden wij wel grappig”, vertelt Van der Kuil.

‘Corry wilde heel graag’

Het concept voor het nummer werd in het voorjaar al bedacht en na de kennismaking met Corry Konings was de keuze voor wie de vocalen zou doen al gauw gemaakt. De stap van de veilige smartlap naar ‘Hoeren neuken nooit meer werken’ lag meer voor de hand dan deze op het eerste gezicht lijkt.

“Corry had aangegeven dat als ze ooit wat voor ons kon doen, ze dat heel graag wilde. Toen we ons afvroegen wie de refreintjes kon inzingen, was de keuze meteen duidelijk: zij was fan én Brabants, dus de beste. Het paste perfect in het plaatje.” – Flip van der Kuil.

‘Niet weer hetzelfde doen’

Op het web is ‘Hoeren neuken nooit meer werken’ een hot topic. Vooral onder New Kids-fans is enige verbazing over de volkse aard van de titelsong van de komende biscoopfilm Nitro. Het ongekend succesvolle Turbo had als begeleidende tune nog happy-hardcore van DJ Paul als boegbeeld.

“We vinden die consternatie op zich wel verrassend omdat we maar één keer gabbermuziek hebben gebruikt. Daarvoor hadden we met The Opposites al hiphop gedaan en met ‘Groeten uit Brabant’ een carnavalsnummer. We willen gewoon niet weer hetzelfde doen, blijven vernieuwen en verrassen. Het mag geen herhaling worden. In Nitro komen trouwens nog genoeg happy hakkenmomenten voor.”

    • Jules Seegers