Uitgelicht

Film

Ocean’s Thirteen (Steven Soderbergh, 2007, VS). Geslaagde revanche voor het zwakke Twelve. De film heeft de lichtheid van Eleven teruggevonden, zonder flauw te worden en zonder gemakzucht. De patronen zijn vertrouwd. De boeven vertonen vertederende zwaktes, terwijl ze alweer een perfecte en geweldloze misdaad volbrengen. Met George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Al Pacino.SBS6, 20.30-23.00u.

American Wedding (Jesse Dylan, 2003, VS). Deel 3 in American Pie reeks. Jim (Jason Biggs) en Michelle (Alyson Hannigan) gaan trouwen. Hij doet het aanzoek met zijn broek op de schoenen – ze was hem namelijk net aan het pijpen onder tafel in het restaurant. Enzovoorts. RTL5, 22.35-00.20u.

Cousins (Joel Schumacher, 1989, VS). Weinig stijlvaste maar onderhoudende Amerikaanse remake van Jean-Charles Tacchella’s Cousin, Cousine (uit 1975). Ted Danson en Isabella Rossellini geven aanvankelijk niet toe aan hun buitenechtelijke liefde voor elkaar. Ook met Sean Young. Eén, 23.15-01.05u.

Rumble in the Bronx / Hung fan kui (Stanley Tong, 1995, Hong Kong/Canada). Actiefilm markeerde Amerikaanse doorbraak van Hongkongse krijgskunstenaar Jackie Chan. Draait om de stunts en de demonstraties van Kung Fu-technieken. BBC 1, 00.30-01.55u.

Informatief

De wandeling. De relatieperikelen van Ellen ten Damme komen aan bod tijdens een pelgrimstocht over het Japanse eiland Shikoku die Hella van der Wijst loopt met de artieste. Terwijl een tyfoon over het eiland raast komt Ten Damme ‘dichter bij zichzelf’. Bij tempel 12 aangekomen neemt een andere BN’er volgende week de pelgrimsstaf over. Ned.2, 19.55-20.25u.

De waan van de dag. Nieuw programma over journalistiek, gepresenteerd door Clairy Polak, rechtstreeks uitgezonden vanuit het raadhuis van Dudok in Hilversum. De onderwerpen zijn gebaseerd op de actualiteit, maar gaan ook dieper in op achtergronden en beweegredenen. Bronnen zijn kranten, televisie, radio, internet en sociale media. Interviews en discussies in de studio worden afgewisseld met beelden van ontwikkelingen. Ned.2, 20.50-21.20u.

Reporter: De oorlog van de Hells Angels. De Nationale Recherche verwacht een bendeoorlog tussen Hells Angels en Satudarah. In het hele land zijn afgelopen jaar motorevenementen afgezegd wegens een dreigende gewelddadige escalatie. Ingewijden praten over de strijd om de macht tussen de twee clubs. Ned.2, 21.20-22.00u.

Das blaue Sofa. Literatuurprogramma. Wolfgang Herles gaat, met blauwe bank, naar Princeton en praat daar met Jeffrey Eugenides over diens nieuwe roman The Marriage Plot. Ook aan bod in deze uitzending komen Sturz der Tage in die Nacht van Antje Rávic Strubel, Die Maske van Siegfried Lenz en de Duitse vertalingen van Room van Emma Donoghue en Il Cimitero di Praga van Umberto Eco.ZDF, 23.00-23.30u.

Amusement

Motel de Jong. Wilfried de Jong ontvangt bekende en onbekende gasten in een moteldecor en laat hen een goed verhaal vertellen. De gasten worden ook getrakteerd op een onverwachte confrontatie. Ned.3, 21.05-22.00u.

Ranking the cars. Serie waarin Lauren Verster bijzondere mensen met bijzondere auto’s bezoekt. Vandaag ontmoet ze op de Summer Miljonair Fair in Noordwijk de Limburgse kapper Leon, die twintig jaar geleden door een uitvinding miljonair werd. Hij showt Lauren zijn collectie auto’s, waaronder een unieke Lamborghini. Ook ontmoet ze een kunstenaar die zijn villa deelt met een paard. In Hollywood Hills spreekt Jorrit van der Kooi een excentrieke filmproducent die rijdt in een zelf gebouwde spacemobiel.Veronica, 22.30-23.05u.

The Graham Norton Show. Met Johnny Depp wordt gepraat over zijn nieuwe film The Rum Diary en met Ricky Gervais over zijn nieuwe tv-serie Life’s too short, waarin de 1,07 meter lange acteur Warwick Davis de hoofdrol speelt (en Depp een gastrol vertolkt). En een optreden van Snow Patrol.BBC 1, 23.35-00.20u.

Die Katze. Tv-film naar een roman van Georges Simenon. De twee senioren Siegmar (Götz George) en Margret (Hannelore Hoger) besluiten te gaan samenwonen. Tot Margrets verrassing neemt hij zijn kat mee. Van meet af aan verkeren kat en Margret op voet van oorlog. Het zet hun relatie steeds verder onder druk. Als zij de kat uit woon- en slaapkamer verbant voelt ook Siegmar zich buitengesloten. Wanneer Siegmar ziek is verdwijnt het beest plotseling. Hij vindt hem in een hoek van de kelder, dood, door rattengif. Hij verdenkt Margret; zij ontkent. De relatie verbittert, communiceren doen ze nog slechts via briefjes. Siegmar vat zijn haat samen in twee woorden: „Die Katze!” ARD, 00.15-01.50u.