Recherche: controle drugshandel reden conflict Angels en Satudarah

Drugs zijn de “voorname en lucratieve reden” achter de strijd tussen de Hells Angels en Satudarah. Dat beweert althans de chef informatie van de Nationale Recherche vanavond in KRO Reporter. Joost van Slobbe sluit niet uit dat andere redenen een rol spelen, maar het conflict zou draaien om controle over de drugshandel.

De Angels en Satudarah ontkennen overigens een conflict te hebben en houden het op een meningsverschil, maar duidelijk is dat de politie vreest voor geweld. Afgelopen zomer werden om die reden op allerlei plekken in het land motorevenementen afgelast.

Raad van Acht

Beide motorclubs zaten tot voor kort samen in de Raad van Acht. Daarin was afgesproken dat het bezoeken van feesten van de Bandidos, de aartsvijand van de Hells Angels, verboden is. Satudarah zou toch toenadering hebben gezocht tot Bandidos en is inmiddels uit de Raad van Acht gestapt.

In de uitzending zegt de president van de Amsterdamse Hells Angels, Daniël ‘Unu’ Uneputty, dat hij maar liefst zeven keer door de Nationale Recherche is gewaarschuwd dat hij op een dodenlijst staat. Hij reageert laconiek: “Ze komen schichtig langs, in hun kraag gedoken, net als in een film. Ze hopen dat ik in paniek raak en verhalen ga vertellen.”

KRO Reporter is vanavond om 21.20 uur te zien op Nederland 2:

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

    • Jules Seegers