PSV en FC Twente gaan verder in Europa League

Beide voetbalclubs overwinteren dit seizoen in Europa.

PSV en FC Twente hebben zich gisteravond verzekerd van de knock-outfase in de Europa League. FC Twente won thuis met 3-2 van Odense BK uit Denemarken. Invaller Fer zorgde acht minuten voor tijd voor de winnende treffer. Landzaat had eerder gescoord voor FC Twente (2-1), het andere doelpunt (1-1) was een eigen goal van Odense-speler Hoegh.

PSV speelde in Eindhoven in een spectaculaire wedstrijd met 3-3 gelijk tegen Hapoel Tel Aviv. PSV deed goede zaken, ondanks dat het slecht speelde tegen Hapoel Tel Aviv. „De doelstelling was een ronde verder komen en dat zijn we”, sprak coach Fred Rutten. „De manier waarop, die had ik liever iets anders gezien. We wilden een overtuigende overwinning neerzetten”, zegt Rutten op de website van PSV. „Verdedigend waren we slecht. Aanvallend speelden we aardig. Het was in elk geval niet saai, er gebeurde van alles op het veld. Het had ook 5-3 of 6-3 kunnen worden. We moeten defensief beter worden. Drie goals tegen is te veel, met alle respect voor deze tegenstander.”

Georginio Wijnaldum, Ola Toivonen en Kevin Strootman scoorden voor PSV. (NRC)