Online vacaturebank nu ook in amateurvoetbal

Clubs in het amateurvoetbal kunnen in de toekomst via internet op zoek naar versterkingen. Een online vacaturebank, die vandaag zou worden gelanceerd, moet de zoektocht van verenigingen naar nieuwe spelers eenvoudiger maken. Voetballers kunnen via de website transfermarkt.nu zelf een profiel aanmaken en wachten tot een club contact met ze opneemt.

Het initiatief moet zowel clubs als spelers helpen. „Stel dat je van de eerste klasse naar de Topklasse wil. Door een gratis advertentie te plaatsen krijg je de gelegenheid jezelf te promoten om op die manier een mooie stap te maken”, laat mede-initiatiefneemster Nikky Hofland weten. „Clubs nemen vervolgens zelf contact op met de voetballer. Wij fungeren dus niet als spelersmakelaar.”

Niet alleen spelers en clubs kunnen een beroep doen op de database. Ook trainers, scheidsrechters, grensrechters, verzorgers en overige vrijwilligers kunnen een profiel aanmaken. Alle verenigingen in het amateurvoetbal worden binnenkort via een e-mail op de hoogte gesteld.

In het profvoetbal bestaat al langer een online vacaturebank. Maar het in 2009 door oud-profvoetballer Ivar van Dinteren opgezette initiatief is alleen voor transfervrije spelers die een club zoeken. „Het verbaast me dat er in het amateurvoetbal nooit eerder iemand op dit idee is gekomen”, zegt Hofland. „Bij de amateurs zijn namelijk veel meer spelers actief dan in het profvoetbal.” (Novum)