‘Nederlander in Paraguay gemarteld en vermoord’

Een 69-jarige Nederlander is woensdag dood gevonden in de Paraguayaanse hoofdstad Asunción. Naar nu blijkt is hij gemarteld voordat hij om het leven werd gebracht met een plastic zak om zijn hoofd. Dat meldt de lokale krant ABC Color. Het Openbaar Minsiterie in het Zuid-Amerikaanse land bevestigt dat het de zaak onderzoekt.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag kan de gebeurtenissen noch bevestigen noch ontkennen, laat een woordvoerder weten. Volgens de laatste berichtgeving werd het lichaam van de man gevonden op een bank in zijn huis. Hij had alleen zijn ondergoed aan en een zak over zijn hoofd die met tape was vastgemaakt.

In het huis waren volgens de krant sporen van een worsteling. De man zou eerst met zijn vermoedelijke belagers wat hebben gedronken. Nog niemand is aangehouden.

Buren verklaarden dat zij de man, die sinds twee jaar in het huis woont, sinds maandag niet meer hadden gezien. Zijn Duitse vriendin en een taxichauffeur vonden het levenloze lichaam.

    • Jules Seegers