Opinie

    • Ik

Mensch

Op straat hoor ik een Duitse toerist zijn metgezel met Mensch aanspreken. De bezettingsjaren gaan weer leven. De Wehrmacht had onze straat – afwisselende bouw, hier en daar voortuintjes – uitverkoren om te oefenen in huis-aan-huisgevechten. Er werd geslopen en geschoten, alles zo echt mogelijk – tot en met de gesneuvelden. Zo lag er op

None

Op straat hoor ik een Duitse toerist zijn metgezel met Mensch aanspreken. De bezettingsjaren gaan weer leven. De Wehrmacht had onze straat – afwisselende bouw, hier en daar voortuintjes – uitverkoren om te oefenen in huis-aan-huisgevechten. Er werd geslopen en geschoten, alles zo echt mogelijk – tot en met de gesneuvelden.

Zo lag er op een mooie ochtend een gesneuvelde soldaat in ons voortuintje. Hij lag een tijdje doodstil. Tot het hem begon te vervelen en hij overeind krabbelde.

Helaas naderde er net een Oberleutnant die hem brullend tot de orde riep met een: „Aber Mensch, Sie sind doch tot!

H.J. Over de Linden

    • Ik