Kan het pittoresker?

None

The Notebook beschikt over een aantal elementen die je af en toe in de bioscoop wel wilt zien. Mooie mensen in mooie kleren die romantische en gevaarlijke dingen beleven, gefilmd in fijne kleuren en begeleid door veel violen.

De film gaat over een arme jongen die in de jaren veertig van de vorige eeuw in het zuiden van de Verenigde Staten een rijk meisje ontmoet. Op de kermis. Kan het pittoresker? Natuurlijk wordt hun liefde gedwarsboomd, maar echte liefde laat zich niet tegenhouden, en zeker niet door het soort brave obstakels dat in deze film op hun pad mag komen.

Het verhaal van deze twee gepassioneerde geliefden wordt door een oude man (James Garner) uit een schrift voorgelezen aan een oude demente vrouw, die veel langer dan de kijker moeite heeft met het ontdekken van het verband tussen het verhaal en het heden.

The Notebook met Rachel McAdams en Ryan Gosling als de geliefden Allie en Noah werd geregisseerd door Nick Cassavetes. Zijn moeder Gena Rowlands speelt een van de hoofdrollen.

Af en toe is The Notebook, een verfilming van een bestseller van Nicolas Sparks, op een plezierige manier sentimenteel. Vaker is het net vervelend, alsof Cassavetes toch niet van de suikerpot kon afblijven.

Bianca Stigter

    • Bianca Stigter