Jacht (2)

Mensenrechten voor dieren (Boeken, 14-10-11)? Ik stem al jaren op de Partij voor de Dieren. Niet dat ik het in alles met ze eens ben, maar bij gebrek aan een partij die me wel geheel past, geef ik mijn stem dan maar aan de dieren. Ik ben vleeseter. Net als het overgrote deel van de mensheid en een flink deel van de andere zoogdieren. Hebben wij of die roofdieren daar recht op? Wie zal het zeggen.

Maar gegeven het feit dat we veel meer vlees eten dan er op natuurlijke wijze kan groeien, moeten we blij zijn met elk stukje vlees dat een natuurlijk leven genoten heeft. En om dat op tafel te krijgen, ter vervanging van vlees uit de bio-industrie, zijn jagers nodig. Dat ze daarbij het ‘geweld’ van de kogel gebruiken is genadig in vergelijking met het levenslange geweld in de bio-industrie. Wat mensen beweegt om jager te worden interesseert me dan ook niet zo, maar als ze zich maatschappelijk willen verantwoorden, laat ze dan gewoon zoveel mogelijk industrievleesvervanger schieten.

Foppe Hoekstra, Elahuizen

Meer Brieven op blz 4

    • Foppe Hoekstra