Espresso met Silvio Berlusconi

Het aangekondigde album met liefdesliedjes van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi is uitgesteld vanwege de crisis en de rechtszaak die tegen hem loopt. ‘Dat zijn roddels,’ zegt Berlusconi bij een espresso. ‘De ware reden is dat de Griekse premier George Papandreou heel graag mee wil doen.’

Silvio Berlusconi, eind vorige maand. Foto AP / Andrew Medichini

Liedjes

Het aangekondigde album met liefdesliedjes van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi is uitgesteld vanwege de crisis en de rechtszaak die tegen hem loopt. ‘Dat zijn roddels,’ zegt Berlusconi bij een espresso. ‘De ware reden is dat de Griekse premier George Papandreou heel graag mee wil doen.’ Treedt hij dan toch af? Berlusconi knikt. ‘Natuurlijk treedt hij af! Denk je dat hij Griekenland kan leiden en tegelijk zijn cd promoten?’ Maar zelf ontkent Papandreou dat hij opstapt. ‘Hij ontkent wel meer,’ zegt Berlusconi. Weet hij wanneer de Griekse premier zal aftreden? ‘Op dinsdag 22 november,’ antwoordt Berlusconi. ‘De dag dat onze cd uitkomt.’ Treedt hij dan zelf ook af? ‘Nee,’ zegt de Italiaanse premier. ‘Ik denk dat we aan de publiciteit van George al genoeg zullen hebben.’

Il Vero Amore is alweer het vierde album van de Italiaanse premier. Wat kunnen we verwachten? ‘Meeslepende duetten,’ zegt Berlusconi. ‘Wie de Griekse premier hoort zingen, houdt het niet droog.’ Waar gaan de liedjes over? ‘Over weemoed en verlangen,’ antwoordt de Italiaanse premier. ‘George zingt over heimwee naar de drachme en ik zing over jonge meisjes.’ Waarom heeft het album als titel ‘Ware liefde’? ‘Dat was niet mijn idee,’ zegt Berlusconi. ‘Dat wilde die gekke Griek. Hij dreigde zelfs met een referendum als we het niet eens zouden worden.’ En toen is Berlusconi gezwicht? ‘Ja,’ zegt hij. ‘In Griekenland zit niemand op een referendum te wachten.’

    • Ernest van der Kwast