Degradatiekandidaten VVV en Excelsior scoren niet

Excelsior is er niet in geslaagd de laatste plaats in de Eredivisie over te doen aan VVV. De confrontatie tussen de nummer zeventien en achttien eindigde vanavond in Venlo in 0-0. VVV brengt het totaal daarmee na twaalf wedstrijden op zeven punten, hekkensluiter Excelsior heeft er eentje minder.

Beide degradatiekandidaten durfden pas kort voor rust de schroom enigszins van zich af te gooien. Roland Alberg liet de kans liggen om Excelsior op voorsprong te zetten uit een vrije trap die was toegekend na het oppakken van een terugspeelbal door keeper Wilco de Vogt. Zijn collega aan de andere kant Wesley de Ruiter redde knap op een vrije trap van Rogier Molhoek.

De Ruiter gaf na rust nogmaals zijn visitekaartje af door Marcel Meeuwis met een spectaculaire redding van scoren af te houden. Excelsior kreeg via Niels Vorthoren en Tim Vincken de kans om een doelpuntloos gelijkspel te voorkomen. Vorthoren raakte de buitenkant van de paal, Vincken stuitte in de slotfase op De Vogt.

    • Hans Klis