In beeld

De tweede dag van de G20-top in Cannes

In Cannes kwamen de twintig regeringsleiders van de belangrijkste economieën ter wereld vanochtend samen voor de tweede dag van de G20-top. De ontwikkelingen in Griekenland en de eurozone domineerden de agenda. De financiële markten reageerden enigszins teleurgesteld op de uitkomsten op de top. In Cannes werd afgesproken om het budget van het Internationaal Monetair Fonds te verhogen om de eurocrisis te bestrijden, maar het is nog onduidelijk op welke manier dat moet gaan gebeuren. Vanmiddag stonden de beurzen daarom ook in het rood. Maar behalve praten over de eurocrisis sloten de deelnemende landen ook een overeenkomst over belastingontduiking. Bekijk hieronder een overzicht van dag twee van de top in Cannes:
De secretaris-generaal van de Organisatie van Economische Samenwerking (OECD) Jose Angel Gurria (derde rechts), begroet Sarkozy en zijn minister van Financiën Francois Baroin.
Vincent Damourette / AP
Sarkozy beantwoordt vragen van journalisten tijdens een persconferentie op de G20.
Remy de la Mauviniere / AP
De Argentijnse president Cristina Kirchner praat met de Amerikaanse president Obama.
Jim Watson / AFP
De Franse president Nicolas Sarkozy voor een persconferentie op de G20.
Yves Herman / Reuters
Een pro-Tibet activist houdt een masker vast van de Chinese president Hu Jintao tijdens een anti-G20 demonstratie in Nice.
Valery Hache / AFP
Antiglobaliserings-activisten demonstreren tegen de G20 voor een bank in Nice.
Lionel Cironneau / AP
Merkel en Obama spreken elkaar tijdens een rondetafelgesprek. De crisis in de eurozone staat hoog op de agenda van de twintig leiders van de grootste industrielanden.
Michel Euler / AP
De Italiaanse premier Silvio Berlusconi begroet de Zuid-Koreaanse president Lee Myung Bak bij het begin van de tweede dag van de G20 in Cannes.
Dylan Martinez / Reuters
Merkel en Obama spreken de ontwikkelingen op de G20 door naast een kamer voor vertalers.
Dylan Martinez / Reuters
De Duitse bondskanselier Angela Merkel tijdens een onderonsje met de Amerikaanse president Barack Obama net voor een vergadering op de G20-top.
Kevin Lamarque / Reuters
President van het Internationaal Monetair Fonds, Christine Lagarde, gebaart naar de fotografen bij haar aankomst op de G20-top.
Charles Platiau / reuters
Alleen de Europese markten waren vandaag onstuimiger dan het kapsel van de Australische premier Julia Gillard.
Charles Platiau / Reuters
Timothy Geithner (op de voorgrond) en de president van de ECB Mario Draghi komen aan bij een vergadering van de ministers van Financiën van de G20.
Philippe Wojazer / Reuters
De voorzitter van de Europese Raad Herman van Rompuy arriveert op de tweede dag van de G20-top in Cannes.
Christian Hartmann / Reuters
Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, praat tijdens een persconferentie.
Yves Herman / Reuters
De secretaris-generaal van de Organisatie van Economische Samenwerking (OECD) Jose Angel Gurria (R), praat met de Franse president Nicolas Sarkozy.
Lionel Bonaventure / AP