Brons voor Kramer bij rentree, goud verrassend naar Bergsma

Sven Kramer won brons tijdens zijn rentree op het NK afstanden in Heerenveen. Foto NOS

Sven Kramer is er bij het NK afstanden in Heerenveen niet in geslaagd zijn rentree te bekronen met een gouden medaille.

De schaatser van TVM, die anderhalf jaar geblesseerd aan de kant stond, moest op de 5000 meter met een tijd van 6.19,35 minuten genoegen nemen met brons. Jorrit Bergsma snelde in een persoonlijk record van 6.17,83 naar het goud.

De rentree van Kramer:

Kramer was bij het NK afstanden vier keer de beste op de vijf kilometer en mocht even hopen daar opnieuw een titel aan toe te kunnen voegen. Na acht van de elf ritten was de olympisch kampioen in het bezit van de snelste tijd, maar na de dweilpauze zag hij de voor de BAM-ploeg rijdende marathonrijder Bergsma daar verrassend onder duiken.

De reactie van Bergsma na zijn winnende race

Bob de Jong legde na een grillige race in 6.18,72 beslag op het zilver. Bob de Vries kwam niet verder dan de negende tijd.

    • Hans Klis