Zo bereikte Messi de magische grens - alle 202 goals voor Barça

http://youtu.be/od7eaa5p4Xk

Tegen het weinig tot de verbeelding sprekende Viktoria Plzen stak Lionel Messi deze week de illustere grens over van 200 goals voor FC Barcelona. Geheel in stijl deed hij meer dan nodig en maakte hij er niet één, maar drie zodat La Pulga Atomica nu op 202 goals staat.

‘De atomaire vlo’ maakte bijna acht jaar geleden zijn debuut in het eerste van Barça. Een jaar later, op 16 oktober 2004, liet Frank rijkaard hem zijn eerste officiële wedstrijd spelen waarna Messi’s eerste doelpunt - op prachtig aangeven van Ronaldinho - zeven maanden later viel tegen Albacete.

Bovenstaande video bevat alle goals en duurt dan ook ruim elf minuten. De beelden worden ondersteund door muziek afgewisseld met bijbehorend bevlogen Spaans tv-commentaar.

Nog 33 te gaan

Opvallend aan de ruim tweehonderd goals van de Argentijn met Spaans paspoort is dat hij voor de eerste helft van dat aantal 188 wedstrijden nodig had. De volgende 101 lagen er aanzienlijk sneller in, namelijk in 99 wedstrijden.

Dit seizoen liggen er alweer 22 in en het is nog maar net november. Nog 33 te gaan en hij heeft Barcelona’s topscorer aller tijden bijgehaald. Tussen 1939 en 1955 maakte Cesar Rodriguez er 235 voor de Blaugranas.

    • Jules Seegers