Weer

Het was bijzonder zacht vandaag. Ondanks het gebrek aan zonneschijn op sommige plaatsen kwamen we ruim 7 graden boven de normaal uit voor begin november. Voorlopig blijft het ook nog zacht al wordt het vanaf het weekeinde wel een paar graden minder warm. Vanavond en komende nacht gaat het op steeds meer plaatsen regenen. In het noordoosten van het land blijft het echter nagenoeg droog. Ook de nachttemperaturen zijn erg hoog. Het koelt niet veel verder af dan naar 11 tot 14 graden. De zuidoostenwind blijft daarbij stevig doorwaaien.

Morgen is het een mengelmoes van wolken en zon. In het zuiden zou soms nog een beetje regen kunnen vallen, elders blijft het vrijwel droog. Met 15 tot 18 graden is het opnieuw zeer zacht weer.

In het weekeinde draait de wind van oost op zaterdag naar een noordelijke richting op zondag. Dit levert vooral zondag iets lagere temperaturen op maar nog altijd een paar graden boven het langjarig gemiddelde. Zaterdag kan er, vooral in het zuiden van het land, wat regen vallen. Zondag blijft het vrijwel droog. Beide dagen overheersen de wolken maar de zon laat zich ook nog wel zien. Begin volgende week lijkt er nog niet direct een kou-uitbraak te volgen.