Opinie

    • Ik

Vlees noch vis

Een middag kleiduivenschieten met vrienden wordt afgesloten met een etentje bij het restaurant van de schietbaan. Het is het soort gelegenheid dat daarbij past: veel donkerbruin, een haardvuur en jachttaferelen aan de muur. De ober prijst het ‘Black Angus-menu’ aan, dat vooral uit veel rundvlees bestaat. Haast terloops meldt hij dat er „voor de minder

None

Een middag kleiduivenschieten met vrienden wordt afgesloten met een etentje bij het restaurant van de schietbaan. Het is het soort gelegenheid dat daarbij past: veel donkerbruin, een haardvuur en jachttaferelen aan de muur.

De ober prijst het ‘Black Angus-menu’ aan, dat vooral uit veel rundvlees bestaat. Haast terloops meldt hij dat er „voor de minder grote vleeseters” ook een vismenu beschikbaar is. Als de vegetariër in ons gezelschap vraagt wat er mogelijk is voor iemand die vlees noch vis wil, valt de jongen heel even stil.

Dan klaart zijn gezicht op en zegt hij: „We hebben ook wild!”

Rob Heerdink

    • Ik