Vandaag minitop met leiders van eurolanden

De leiders van de belangrijkste eurolanden komen vanochtend, voor aanvang van de G20-top in het Franse Cannes, bijeen om hun standpunt te bepalen over de aanpak van de schuldencrisis. Alleen de leiders van Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje zouden bij het overleg aanschuiven. Het extra overleg is nodig omdat de Griekse premier George Papandreou de voorbereiding van de eurolanden op de G20-top in de war heeft gestuurd met zijn aankondiging een referendum te willen houden over het financiële reddingsplan voor Griekenland, waarover vorige week een akkoord werd bereikt. Het Griekse kabinet heeft zich unaniem achter het voorstel van Papandreou geschaard. Vrijdag wordt het Griekse parlement gevraagd of het nog vertrouwen heeft in het kabinet. (NRC)