Uitgelicht

Film

I Love You, Man (John Hamburg, 2009, VS). ‘Bromance’, een samentrekking van brother en romance, leert mannen dat mannenvriendschappen bestaansrecht hebben in een gefeminiseerde samenleving. Film volgt de patronen van de traditionele screwball comedy, maar draait de rollen om. Vriendloze (maar gelukkig verloofde) Paul Rudd gaat op zoek naar een getuige voor zijn huwelijk. De vriendschap die daar uitrolt met de charmant grappige bankhanger Jason Segel vormt een bedreiging voor zijn gezapige relatie.Veronica, 20.30-22.35u.

Les oiseaux du ciel (Eliane de Latour, 2008, Frankrijk/Engeland). Drama over twee vrienden die hun armoedige bestaan in Ivoorkust proberen in te ruilen voor een fortuinlijke toekomst in Londen of Parijs. TV5, 21.00-23.00u.

Informatief

Keuringsdienst van waarde: mint. Het zit in kauwgum, tandpasta en pepermunt. Maar wat is mint eigenlijk? De Keuringsdienst zoekt het uit.Ned.3, 20.25-20.55u.

Sunny side of sex. Tweede aflevering van vierdelige serie van Sunny Bergman over seksuele betrekkingen in de wereld. Vanavond gaat het over de eigenaardige kijk op intieme relaties bij de Mosuo, een volk dat woont in een streek op de grens van China en Tibet.Ned.3, 20.55-21.55u.

Toddlers & Tiaras. Realityserie over hele jonge deelnemers aan schoonheidswedstrijden. Vandaag een aflevering over de Southern Celebrity Wonderland Pageant, een schoonheidswedstrijd in Charleston, West Virginia. Er zijn negentig kandidaatjes. TLC, 22.00-23.00u.

De laatste show. Luchtig praatprogramma, gepresenteerd door Michiel Devlieger. Vandaag met cabaretier Geert Hoste, de schrijvers van een boek over luchtvaartmaatschappij Sabena, dat tien jaar geleden failliet ging, en schrijfster en ‘mannenfluisteraar’ Gigi Sage over de communicatie tussen man en vrouw. Eén, 22.05-22.50u.

Vinylmania – das leben in 33 Umdrehungen pro Minute. De Italiaanse regisseur Paolo Campana begeeft zich met licht-ironische blik in de wereld van liefhebbers van vinylplaten. De laatste jaren worden hier en daar weer afgedankte fabrieken van deze platen in gebruik genomen. Niet alleen om aan de vraag van scratchende dj’s te kunnen voldoen, maar ook om de bescheiden gegroeide markt van liefhebbers van lp’s te bedienen. Daarbij zijn ook mensen die geboren zijn in het digitale tijdperk. Campana reist naar Tokio, New York, Londen, Parijs en Praag om te praten met de soms nogal fanatieke liefhebbers.Arte, 22.25-23.40u.

Elements. Serie over mensen die een bijzondere relatie met de natuur hebben. Vanavond gaat Dimitri Van Zeebroeck op reis met de Franse vulkanoloog Guy de Saint-Cyr naar een aantal min of meer aktieve vulkanen: de Krakatau in Indonesië en de Yasur op Vanuatu, een eilandengroep ten oosten van Australië. Ten zuidoosten van Big Island van Hawaii bekijken ze ’s nachts de lavastromen die over de flanken van de Kilauea-vulkaan rollen. Nergens anders ter wereld monden deze ‘rivieren van vuur’ uit in een oceaan: een spectaculair maar levensgevaarlijk spektakel. Guy de Saint-Cyr vertelt over zijn fascinatie voor actieve vulkanen en voor vuur in het algemeen.Canvas, 23.45-00.15u.

La grande librairie. Boekenprogramma. François Busnel ontvangt schrijvers en praat met hen over hun recent in Frankrijk verschenen boeken. Vanavond met Douglas Kennedy (The Moment), Morgan Sportès (Tout, tout de suite), Philip Roth (The Humbling) en Brigitte Giraud (Pas d'inquiétude). Nederlandse ondertitels. TV5, 23.55-00.50u.

Amusement

Tracks. Magazine over populaire cultuur. Vanavond over Walter Van Beirendonck, EMA (Erika M. Anderson) en haar debuutplaat Past Life Martyred Saints, de Calabrese anti-maffiaband Kalafro, de Berlijnse zangeres Aerea Negrot, het multimediale Biophilia van Björk en de alternatieve Chap Olympiade op Bedford Square in Londen.Arte, 23.40-00.35u.

Life is beautiful. Serie korte films van Marc de Cloe en Jeroen Berkvens, gebaseerd op adagia van Erasmus. Desiderius Erasmus (1469?-1537) verzamelde meer dan drieduizend adagia, zinnen die tot de verbeelding spreken en te denken geven. Hij ontleende ze aan de Griekse en Romeinse oudheid. Vanavond Land na land: de tocht van een rode koffer. Ned.2, 23.50-00.05u.

Sport

Voetbal: PSV - Hapoel Tel Aviv. Verslag van wedstrijd in de Europa League. RTL7, 19.00-21.00u.

Voetbal: Austria Wien - AZ. Rechtstreeks verslag van de wedstrijd. Vanaf 23.15u samenvattingen van o.a. FC Twente - Odense BK en Anderlecht - Sturm Graz.RTL7, 21.00-00.15u.